Sendika

80.000. üyeyi kaydetti.. İYİ Kİ GENÇ SAĞLIK SENDİKASI VAR

Kamu Birliği Konfederasyonu Ve Genç Sağlık Sen Genel Başkanı Osman kaya bir gün Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektöründe görev yapan herkesin İYİ Kİ GENÇ SAĞLIK SENDİKASI VAR diyeceğini söyledi.

Kamu Birliği Konfederasyonu Ve Genç Sağlık Sen Genel Başkanı Osman Kaya 5 ekim 2022 tarihinde kurulduğu günden bu yana sendikal baraj dahil bir çok engeller ile  karşılaştıklarını, ancak 2024 yılı mayıs ayında 48.886 kişinin üye olarak 1 yıl içerisinde 31.365 yeni üye artışı ile tüm memur sendikaları arasında en fazla üye arttıran sendika olduklarını ve 28.08.2024 tarihi itibarı ile 80.000 üyeti kaydettiklerini açıkladı.

 Kaya açıklamasının sonunda  bir gün Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektöründe görev yapan herkesin İYİ Kİ GENÇ SAĞLIK SENDİKASI VAR diyeceğini söyledi.

Kamu Birliği Konfederasyonu Ve Genç Sağlık Sen Genel Başkanı Osman Kaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama;

  5 EKİM 2022 tarihinde kuruldu.

1 Ocak 2023’de %2 sendikal barajla sınandı.

6 Şubat 2023’de Asrın felaketinde Hatay’da bulunan Genel Merkezi kullanılamaz hale geldi. 7 kişilik sendika yönetiminin 5’i deprem yaşanan bölgelerde ikamet ediyordu ve birçoğu yakınını kaybetti, evleri yıkıldı.

Ya üst üste gelen engellere PES edecekler Ya da Sendikal Mücadeleye DAMGA vuracak başarıya imza atacaklardı. Onlar kendine güvenip üye olan ve bu sektörde görev yapanların yarınlarda yüzlerinin gülmesi için mücadele etme kararı aldı.

İl il, ilçe ilçe, mezra mezra gidip sendikayı tanıttılar. Barajları yıktılar, engelleri aştılar. 2023 yılı mayıs ayı sendika sayımında sadece 6 ayda 17.521 üyenin olduğu 2024 yılı mayıs ayında 48.886 kişinin üye olarak 1 yıl içerisinde 31.365 yeni üye artışı ile tüm memur sendikaları arasında en fazla üye arttıran sendika oldu.

Yaptıkları, yapacakları ve sendikal mücadeleye getirdiği yenilikle adından sıklıkla söz ettirecek GENÇ SAĞLIK SENDİKASI BUGÜN 80.000’ci üye numarasını verdi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ne derlerse desinler; Bir gün Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektöründe görev yapan Herkes İYİ Kİ GENÇ SAĞLIK SENDİKASI VAR diyecek..