Diyarbakır ve çevre illere sağlık hizmeti sunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Askeri Hastane’de ciddi bir Kulak Burun Boğaz (KBB) doktoru sıkıntısı yaşanıyor. İki milyonluk nüfusa sahip Diyarbakır'da, üç devlet hastanesinde de KBB uzmanı bulunmuyor. Bu durum, hastaların sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştırıyor.
HASTALAR ACİL SERVİSTEN MAHRUM
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli KBB doktorlarından biri izin alırken, diğer doktor ise ameliyatlarda görev aldığından poliklinik hizmeti sunamıyor. Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Askeri Hastane'deki KBB hekimlerinin ise raporlu oldukları bildiriliyor. Bu eksiklikler nedeniyle hastalar, acil sağlık hizmetlerinden mahrum kalmakta.
Amida Haber’den Zelal Sinayiç'in haberine göre; Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen, bu durumun özellikle yaz aylarında doktorların izin kullanması nedeniyle daha da belirgin hale geldiğini ifade etti. Ülgen, “Yaz döneminde doktorlar izne ayrıldığında, Sağlık Müdürlüğü'nün bu eksiklikleri gidermek için geçici hekim takviyesi yapması gerekiyor. Ancak bu takviyeler yapılmıyor. Sağlık kurumları iyi yönetilmiyor ve bu durum hastaların mağduriyetine yol açıyor” dedi.
'KIZIMA BAKACAK KİMSEYİ BULAMADIK'
Hasta yakınları da yaşanan sorunları dile getiriyor. İsmini vermek istemeyen bir hasta yakını, kızı için sağlık hizmeti arayışında yaşadığı zorlukları anlatarak, “İki gündür kızımın kulağı ağrıyordu. Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gittik, ancak doktorlardan biri izne ayrılmış, diğer doktor ise ameliyatta olduğu için hizmet veremedi. Selahattin Eyyubi ve eski Askeri Hastane'deki KBB doktorları da raporlu. Bu yüzden kızıma bakacak kimse bulamadık ve sonunda kızıma özel hastanede muayene ettirmek zorunda kaldık” dedi.