CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 17 Nisan 2012 yılında görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekti.

Yangından çıkıp başkalarını kurtarmak için dönen doktor son yolculuğuna uğurlandı Yangından çıkıp başkalarını kurtarmak için dönen doktor son yolculuğuna uğurlandı


 Gaziantep’te 17 Nisan 2012 yılında görevi başında hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayattan koparılan Dr. Ersin Arslan, isminin verildiği hastanede ve mezarı başında dualarla anıldı.
Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan anma törenine Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Emine Korkmaz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Yardımcı Başkan Dr.Cihat Rıfat Yılmazer, Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Serdar Türkmen, İdari ve Mali İşler Müdürü ve Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Gündüz’ün yanı sıra çok ayıda sağlık çalışanı katıldı. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen törende konuşan Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Halil Çelikkıran, 12 yıl önce yaşanan karanlık olayın acısının hala ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirdi.
DÜŞÜNÜLMEDEN VE ACIMADAN KATLEDİLDİ
30 Yaşında katledilen Ersin hocanın hiç yaşlanmadığını ve hep 30 yaşında kaldığını belirten Çelikkıran “O kanlı günden bu güne tam 12 yıl geçti. 12 karanlık yıl ama acısı ilk gün gibi taze. Yıllar ve mevsimler hızla geçiyor, bizler yaş alıyoruz. Ersin hocamız yaşlanmıyor. Çünkü o artık hep 30 yaşında. Çünkü O umutlarını, gelecek hayallerini o kanlı önlüğünde bıraktı. Özveriyle tedavi ettiği hastasının yakını tarafından katledildi. Düşünülmeden ve acımadan.” dedi.
AYIRDILAR ONU BİZLERDEN
 Dr. Ersin Arslan’ın pırıl pırıl hayat dolu, hayalleri olan, hastalarına şifa dağıtan bir fidan olduğunu dile getiren Çelikkıran ”Ersin hocamız , hastalarına en iyi hizmeti sunmayı planlayan ve uygulamak için gayret gösteren bir fidandı. Evet bu fidana 12 yıl önce , özveriyle baktığı bir hastasının yakını tarafından saldırıdı, bıçak darbelerine maruz kaldı ve tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kopardılar onu çok sevdiği mesleğinden, Ayırdılar onu bizlerden. Ayrıldık. Anıları kaldı bizimle. Tebessüm kaldı yüzümüzde hatırladıkça onu, İnsan hem tebessüm eder hem de boğazına düğümlenen bir acı kalır mı? Bizde kaldı.” diye konuştu.
HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUM.
Çelikkıran sözlerini şöyle tamamladı: “Bu gencecik insan, bu hayat dolu insan, gelecekte bu topluma daha ne kadar verimli hizmetler vereceğinin planını yapan bu insan, bir gözü dönmüşün saldırısı sonrası hayata veda etti. Dr. Ersin Arslan bir görev şehidi oldu. Dr. Ersin Arslan’a Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Bütün zorlu şartlarda özveriyle çalışıp, didinen tüm sağlık çalışanlarımız adına bir kez daha sağlıkta yapılan şiddeti kınıyorum.”
MERİÇ: “ SAĞLIKTA ŞİDDET ARTMAYA DEVAM EDİYOR”
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 17 Nisan 2012 yılında görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekti.
Türkiye'de temel sorunlardan biri olan sağlıkta şiddet artmaya devam ediyor. Her geçen gün farklı bir şiddet türüyle karşılaşan sağlık çalışanları destek bekliyor. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekerek, "Dr. Ersin Arslan'ın 17 Nisan 2012 yılında görevi başındayken hastanesinde öldürülmesinin üzerinden tam 12 yıl geçti. Ne yazık ki sağlıkta şiddet sorunu hâlâ çözülmüş değil; tam tersine tırmanarak devam etti, ediyor" ifadelerini kullandı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ZARAR GELSİN İSTEMİYORUZ
Sağlıkta şiddetin asıl nedenlerini sıralayan Meriç, Vatandaşların önemli bir kesimi hekim ve sağlık çalışanlarının hakları konusunda bilinçsiz ve duyarsız. Toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Hekim ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara karşı hukuki yaptırımlar yetersiz ve şiddet uygulayan kişiler adaletten korkmuyor. Hastane ve sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemleri yetersiz. Bu yüzden şiddetin boyutu büyüyor. Hekime yardımcı olacak hemşire, tıbbi sekreter ve diğer sağlık personellerinin sayılarının yetersizliğide vakaları artırıyor. Daha birçok neden sayabiliriz. Hiçbir sağlık çalışanlarımıza zarar gelsin istemiyoruz." dedi.
HEKİMİN ÜZERİNDEKİ İŞ YÜKÜ AZALTILMALI
İdari önlemlerin alınması gerektiğine değinen Meriç “Panik butonu, X-ray cihazları ile güvenlikli çalışma ortamları sağlanmalı. Hekimin üzerindeki iş yükü azaltılmalı. Çünkü 5 dakikada bir muayeneyle şiddet sona ermez, ermeyecek. Bir hekim günde onlarca hastaya bakıyor. Hekim o beş dakikada bir hastanın sorununu mu anlasın, şikâyetini mi dinlesin, tetkikini mi istesin ya da onların hepsini bilgisayar başında kayıt altına mı alsın?’ Hekimlerimiz mutsuz ve sorunları çok şiddetin azalması için bu sorunlar çözüme kavuşturulmalı" diye belirtti.

Kaynak: rss