Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde bir önceki rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar döneminde başlayan sıkıntılar, Hotar'ın görevden ayrılmasından sonra da devam etmişti. Son Mühür'ün ortaya çıkardığı ihalesiz kooperatif devirleri ve kooperatif çalışanlarının mağdur edilmesine yönelik haberlerden sonra Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'nde bir biri ardına yeni sorunlar ortaya çıkmış ve soğutma sistemlerinin devre dışı bırakılması, acil servide branş dışı atamalar yapılması, mobbing ve bir hekimin intihar etmesi gibi trajediler, sadece İzmir değil, Türkiye'de de yankı uyandırmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli birçok personel ise bir önceki rektör Hotar döneminden kaldığını ifade ettikleri çarpıklıkların halen sürdüğünü ve "Aslında Hotar hanımdan hala çekinen personeller var" diyerek mevcut korku imparatorluğunun varlığını ifşa etmişti.
Son olarak Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun intiharı ve intihar mektubunun bir türlü paylaşılmaması, hastanede psikolojik çöküşü dip noktaya dek çekti. Göreve yeni gelen rektör Prof. Dr. Mahmut AK, yıllara yayılan kökleşmiş sorunları çözmek için ilk adımı attı. 

Koç Holding 7 hastane birden satın aldı. Koç Holding 7 hastane birden satın aldı.

 

Müdür görevden alındı, VİP Müdürlüğü adlı ekip dağıtıldı!
Prof. Hotar döneminde görece başlayan ve bu süreçte onlarca sorunun açığa çıktığı ve bir hekimin intiharına kadar giden süreçte hastane müdürlüğü yapan Yunus Emre, rektör Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından görevden alındı. Öte yandan hastanede oluşturulan ve rendevu alan politikacılar ya da devlet kademesinde belli statülerde görev yapan kişileri ağırlamakla görevli VİP Müdürlüğü de dağıtıldı. VİP Müdürü'nün görevden alınması ve bu ekibin dağıtılması, personelce de pozitif karşılandı.(Alper Temiz-Son Mühür)

Kaynak: rss