Çay saatlerinize veya davet sofralarınıza çok yakışacak, lezzetine hayran kalacağınız pastane açması tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu lezzetin müptelası olacaksınız. İşte kabarmalara doymayan efsane pastane poğaçası tarifi şöyle;MALZEMELER1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı şeker1 paket instant mayaYarım su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta beyazıYarım çay kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim) 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağAralarına sürmek için;2 dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağÜzerine sürmek için;2 adet yumurta sarısı2-3 yemek kaşığı sıvı yağYAPILIŞIKabarmalara doymayan efsane pastane açması tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine süt, su, şeker ve mayayı alıp çırpıcıyla karıştıralım. Daha sonra yumurta beyazı, sıvı yağ ve mahlebi ekleyip tekrar karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştıralım. Bir miktar un ekledikten sonra tuzunu ekleyelim ve tekrar un ekleyerek elimizle yoğurmaya devam edelim. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. En son yumuşamış tereyağı da ekleyip, iyice yoğuralım. Hamuru toparlayalım ve üzerini sıkıca streçleyip, bir örtüye saralım. Sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.BU AÇMANIN KOKUSU TÜM EVİNİZİ SARACAKMayalanan hamuru yavaşça toparlayalım ve 14 eşit parçaya bölelim. Her parçayı elimizle yuvarlayıp, bir tepsi üzerine aralıklı sıralayalım. İlk yuvarladığımız bezemizden başlayarak açmamamızı yapmaya başlayalım. Bunun için bezemizi düz bir zemine alıp, merdaneyle uzunlamasına açalım. Üzerine şerit şeklinde keselim. Kesmiş olduğumuz hamuru çapraz bir şekilde saralım ve uçlarını birleştirelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Açmalarımızın üzerini örtüp 15 dakika tepsi mayası verelim. Tepsi mayası verdikten sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Pişen açmaları fırından alalım ve servis edelim.AFİYET OLSUN...