Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Kovid-19 pandemisi sırasında akciğeri hasar gören Hemşire Mehmet Ali Aracı’nın görev yeri sigara içilen bir odada imza atmayı reddettiği için değiştirildi. Yaşadıklarını gazetemize anlatan Aracı, sağlık çalışanlarına yönelik mobbing, baskı ve sürgün uygulamalarının devam ettiğine dikkat çekti.

Hemşire Aracı, pandeminin başında usulsüz bir görevlendirme sonucu Kovid-19’a yakalandığını ve uzun bir tedavi süreci geçirdiğini anlattı. İşe döndükten sonra, başhekim yardımcısının personel giriş-çıkış saatlerinin kaydedildiği belgeyi sigara içilen odasında imzalamasını istediğini söyleyen Aracı, kendisinin ise bu durumu kabul etmediğini belirtti. Aracı, “Sigara içilen odada imza atmak istemedim, bunun ardından disiplin soruşturması başlatıldı ve görev yerim değiştirildi” dedi.

Hastane alma hayali kuran doktoru dolandırdılar: 1 milyon dolar kaptırdı Hastane alma hayali kuran doktoru dolandırdılar: 1 milyon dolar kaptırdı

Aracı, çalıştığı bölüm değiştirilmesine rağmen haksız tutanaklar aracılığı ile mobbingin de sürdüğünü söyledi.

"HASTANEYİ ÇİFTLİK GİBİ YÖNETİYORLAR"

SES Şişli Şube Eş Başkanı Fadime Kavak Sevim, sağlık çalışanlarının pandemide yaşadığı zorluklara dikkat çekerek “Mehmet hemşire, uzun süre Kovid-19 tedavisi gören binlerce sağlık çalışanından biridir. Akciğerlerinde kalıcı hasar oluştu. Biz pandemide hayatını kaybeden ve hastalıkla mücadele eden sağlık emekçilerini unutmadık” dedi.

Hastane yönetimindeki sorunlara değinen Sevim, “Bazı sağlık idarecileri, hastaneleri kendi babasının çiftliği gibi yönetiyor. Makam odasında sigara içen başhekim yardımcılarının, çalışanları bu odaya zorlamaları kabul edilemez. Hastanelerde sigara içilmesi yasaktır ve bu kurala uymayan idarecilerin davranışları kabul edilemez” diye konuştu.

“KOVİD-19 MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLMELİ”

KOVİD-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Sevim, “Bu sağlık çalışanlarının haklarının korunması için de gerekli” dedi. Sevim, hastane idarecilerinin sağlık çalışanları üzerindeki baskı ve mobbing uygulamalarına karşı mücadele edeceklerini belirterek “Görev yeri değişikliği tehdit olarak kullanılmamalı, adaletli davranılmalı. Sağlık emekçilerinin huzur içinde çalışması, kaliteli sağlık hizmeti sunulması için şarttır. İş barışını bozacak uygulamalardan kaçınılmalı, görevlendirmeler liyakate göre yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

İddiaları sormak üzere aradığımız hastane sorumluları, basına demeç vermeye yetkili kişi olmadığını dile getirip konuya ilişkin bilgi vermedi. Sonrasında bir dönüş de yapılmadı.

Editör: Ceren Yıldız