2025 yılı için yeni asgari ücret belli oldu 2025 yılı için yeni asgari ücret belli oldu

Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve mevcut sorunların çözülmesi için toplumsal destek ve iş birliği çağrısında bulunan CHP yetkilileri, Malatya'nın sağlık sistemindeki mevcut karmaşanın ve eksikliklerin çözülmesi amacıyla daha kapsamlı ve etkili çözümler geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

“MALATYA'YA HASTANE AÇIP DURUYORUZ”

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Malatya'nın sağlık altyapısındaki karmaşayı eleştirerek, hastanenin üç kez farklı isimlerle açıldığını belirtti. Yıldız,

“Malatya'ya hastane açıp duruyoruz. Kurdele kesip duruyoruz. Yıllar önce SSK hastanesini kapatarak yeni bir hastane yapılacağı sözü verilmişti. Bu söz doğrultusunda ilk olarak Malatya Devlet Hastanesi açıldı. Ancak daha sonra aynı bina, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tekrar açıldı. Son olarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi eklenerek bu bina yeniden açıldı. Şimdi de şehir hastanesi olarak açılacak”

 dedi.

MALATYA’NIN BÜYÜYEN İHTİYAÇLARINA KARŞILIK VERİLMELİ

Yıldız, bu durumu Malatyalılara verilen müjdelerin yetersizliğini ve sağlık sistemindeki düzensizliği göstermek amacıyla eleştirdi. Ayrıca, Malatya’nın büyüyen ihtiyaçlarına karşılık vermek amacıyla yeni bir Yeşilyurt Devlet Hastanesi yapılmasını önerdi ve mevcut hastane kampüsünün trafik sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

“SAĞLIK ALTYAPISI YETERSİZ”

CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Yardımcı Başkan Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz ise, deprem bölgesindeki sağlık altyapısının yetersizliğine dikkat çekti. Şahbaz,

 “6 Şubat depremlerinin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Malatya’daki sağlık yaraları hala sarılmadı. Deprem sonrası Aile Sağlığı Merkezleri ve eczaneler gibi sağlık birimleri büyük zarar gördü. Ancak, şehir hastaneleri adı altında büyük kaynakların aktarıldığı projeler, bir sağlık hizmeti değil, sağlık sorunu odağı haline geldi”

 dedi.

“ŞEHİR HASTANELERİ SAĞLIK SORUNLARININ ODAĞI HALİNE GELDİ”

Sağlıkta dönüşüm adı altında başlatılan özelleştirme ve ticarileştirme politikalarının, depremle birlikte büyük bir yara aldığını ve halkın sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Şahbaz, Şehir hastanelerinin, büyük kamu kaynaklarının aktarıldığı projeler olarak sağlık sorunları odağı haline geldiğini belirterek, bu projelerin yerine halkın ulaşabileceği nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmetlerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

MALATYA’DA YAŞANAN SAĞLIK SORUNLARINA DEĞİNDİ

Şahbaz, şehir hastanelerinin kamu özel iş birliği ile yapılan projelerinin yerini, halkın kolaylıkla ulaşabileceği, nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmetlerinin alabileceği hastanelere bırakması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Malatya’da yaşanan sağlık sorunlarının yanı sıra çevre kirliliği ve toz bulutları gibi ek sağlık risklerine de dikkat çekti.

Kaynak: rss