SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI MUHAKKİKLİK EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; muhakkiklik eğitimlerinin; ilke ve hedeflerini tespit etmek, söz konusu eğitimlerin planlanması, uygulanması, eğitim sonu katılımcıların değerlendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının düzenleyeceği muhakkiklik eğitimlerine iştirak eden katılımcıları, eğitimlerde görev alan eğiticileri, eğitim hizmetlerinin verilmesine yardımcı olan diğer görevlileri kapsar.

Dayanak MADDE 3- (1) Bu yönerge, 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 508. maddesi ve 11/12/2009 tarihli ve B.10.0.SEG.0.72.00.03-010.03/15296 sayılı Bakanlık Makamı Onayı ile yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğine istinaden hazırlanmıştır.

Tanımlar MADDE 4- (1) Bu yönergede geçen, a) Bakanlık: Sağlık Bakanlığını,

b) Bakan: Sağlık Bakanını,

c) Başkanlık: Teftiş Kurulu Başkanlığını,

d) Başkan: Teftiş Kurulu Başkanını,

e) Birim: Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatına ait Genel Müdürlükler, Daire Başkanlıkları, Müdürlükler, Kurumlar, Başkanlıklar, Müşavirlikler ile taşra teşkilatında İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri ve bunlara bağlı hizmet birimlerini,

f) Eğitici: Hizmet içi eğitim verme yetkinliğine sahip görevlileri,

g) Eğitim Merkezi: Belirlenen standartlara sahip eğitim mahallini,

ğ) Eğitim Sorumlusu: Eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu kişiyi,

h) Katılımcı: Muhakkiklik eğitim programlarına katılan personeli,

ı) Muhakkik: 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında Ön İnceleme yapma veya Sağlık Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği çerçevesinde Disiplin Amirleri veya Atamaya Yetkili Amirler tarafından Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının bağlı ve ilgili birimlerinde inceleme ve soruşturma yapma göreviyle görevlendirilenleri,

i) Katılım Belgesi: Muhakkiklik eğitimi sonrası katılımcılara verilen belgeyi,

j) Eğitim Komisyonu: Bu yönergeye göre; eğitim taleplerini değerlendiren, karara bağlayan, eğitimlerle ilgili usul ve esasları belirleyen Komisyonu,

k) Eğitim Materyali: Muhakkiklik eğitiminde katılımcılara verilen her türlü görsel, işitsel, matbu materyali ve eklerini,

l) Uzaktan Eğitim: İnternet altyapısı ve uygun programlar kullanılarak elektronik ortamda yüz yüze canlı olarak yapılan eğitimi, İfade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Muhakkiklik Eğitiminin Esasları Genel esaslar

Madde 5- (1) Muhakkiklik hizmet içi eğitimi programının standartları; Bakanlığın stratejik planları, Bakanlığımıza çeşitli vasıtalarla iletilen şikâyet ve temennilerin içerikleri ile Teftiş Kurulu Başkanlığının inceleme, soruşturma ve denetimlerde tespit ettiği hususlar da dikkate alınarak belirlenir. Muhakkiklik eğitiminin hedefleri Madde

6- (1) Muhakkiklik eğitim programının hedefi; a) Bakanlık taşra ve merkez teşkilatında inceleme ve soruşturma görevlerini ifa eden muhakkiklerin günün koşularına uygun olarak yetiştirilmelerini sağlamak,

b) Görevin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışlara sahip olmalarını temin etmek, temsil kabiliyetlerini yükseltmek,

c) Muhakkiklik görevini ifa eden personelin niteliklerini ve verimliliklerini artırmak, inceleme ve araştırma kapasitelerini geliştirmek,

ç) Muhakkiklerin görevlerini ifa ederken tarafsızlık, kamu yararı ve etik kurallar çerçevesinde hareket etmelerini temin etmek,

d) Çalışma disiplini, ekip çalışması, iletişim becerileri, analitik ve disiplinler arası düşünme alışkanlığını yerleştirmek,

e) Güncel inceleme, soruşturma ve rapor yazım teknikleri konularındaki becerilerini geliştirmek,

f) Rapor yazım tekniklerinde standardizasyonu ve objektifliği sağlamak,

g) Muhakkiklerin aldıkları eğitimler doğrultusunda teorik bilgilerini, pratiğe aktarabilmelerini, Temin etmektir. Muhakkiklik eğitimiyle ilgili sorumluluklar

Madde 7- (1) Muhakkiklik eğitiminde belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için ilgililerin sorumlulukları şunlardır;

a) Bu yönergede belirtilen hükümlere göre eğiticiler ve eğitime tabi tutulacak personel eğitime katılmaktan sorumludur.

b) Muhakkiklik eğitiminden yararlanmada, belirlenecek öncelik prensipleri dâhilinde talep eden veya kendi birimlerince bu eğitime katılması istenilen personel, belirlenen muhakkik ihtiyacına göre, Muhakkiklik eğitim etkinliklerine katılır.

c) Gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla, muhakkiklik eğitimi için iş birliği sağlanarak; bilgi, belge, araç-gereç ve eğitici değişimi yapılır.

ç) Muhakkiklik eğitimleri, Bakanlığın amaçları, görevleri, yetkileri, sorumlulukları ve ihtiyaçları doğrultusunda; bir plân ve programa dayalı olarak düzenlenir.

d) Eğitimler, etkinlik ve verimlilik ilkelerine uygun olarak yürütülür. e) Eğitim yapılacak ortamlar, eğitimin gereklerine göre düzenlenir ve donatılır. Eğer eğitim, uzaktan eğitim yoluyla yapılacaksa gerekli teknik altyapı ve program desteği katılımcılara sağlanır.

f) Muhakkiklik eğitim plânı ve programları ile eğitim faaliyetleri Bakanlık birimlerinin aslî görevlerini aksatmayacak biçimde düzenlenir.

g) Muhakkiklik eğitimine tabi tutulan personel, eğitimde kazandırılan niteliklerine ve eğitime gönderilme amaçlarına uygun görevlerde değerlendirilir.

ğ) Eğitimden beklenen sonuçlara ulaşılıp ulaşılamadığının belirlenmesi için eğitim çalışmaları sırasında ve bitiminde değerlendirme yapılır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Eğitimin Konuları Eğitim konuları

Madde 8 - (1) Muhakkiklik eğitim programı, aşağıda yer alan hususlar ve konular esas alınarak hazırlanır. a) Başta Anayasa olmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, İdare Hukuku ve Ceza Hukukunun genel ilkeleri, 4483 sayılı Kanun, 3628 sayılı Kanun, memurların adlî, idarî ve malî sorumlulukları, kamu zararı ve tazmin usulleri, denetim görevlilerinin uyacakları meslekî etik davranış ilkeleri, inceleme ve soruşturma mevzuatı, Sağlık Bakanlığının teşkilat yapısı, uygulamaya yönelik olarak Eğitim Komisyonunun önereceği, Başkanlığın uygun göreceği konulara ağırlık vermek suretiyle eğitim programına dâhil edilir.

b) Bakanlığa intikal eden ve şikâyete konu olan hususlar dikkate alınarak; Taşıt ve Harcırah Kanunu, İhale Mevzuatı, Basına Demeç Verme ve Sosyal Medya Paylaşımları, Mobbing, Tıbbi Kötü Uygulama, Hasta ve Çalışan Haklarına Yönelik Uygulamalar, Sağlık Kurulu Raporları, İlâç ve Reçete Tanzimi usulleri, Terör Propagandası kapsamına giren fiiller, Yangın ve Sivil Savunma Mevzuatı ve Malî Denetim Usul ve Yöntemleri konularına eğitim programlarında yer verilebilir.

c) Başkanlıkça gerekli görüldüğü takdirde; resmi yazışma usul ve esasları, protokol ve nezaket kuralları, Türkçe dilbilgisi, kompozisyon ve öyküleme teknikleri, kişisel gelişim ve iletişim konuları muhakkiklik eğitim programlarına ilâve edilebilir.

ç) Eğitimde uygulamaya yönelik olarak; Bakanlıkta en çok karşılaşılan inceleme ve soruşturma konuları dikkate alınarak; vaka analizleri, örnek senaryolar, problem çözme tartışmaları, katılımcılara yaptırılabilir.

d) Katılımcıların profilleri dikkate alınarak, eğitim programlarının içerikleri, süreleri ve programın yürütülme biçimi Eğitim Komisyonunca belirlenerek Başkanlığın takdirine sunulur.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Eğitici Personelin Niteliği ve Eğitici Temini Eğitici personelin niteliği ve eğitici temini

Madde 9- (1) Muhakkiklik eğitiminde eğitici olarak görev yapacak personel, Başkanlık tarafından, eğitim konularına uygun olarak, bu alanlarda çalışması ve tecrübesi olanlar arasından seçilir ve görevlendirilir. (2) Eğiticiler görevlendirilirken, eğiticilerin eğitim konularıyla ilgili bilgi, beceri ve tecrübe sahibi olmaları hususlarının yanısıra, eğiticilerde etkili sunum becerisi ile ifade etme kabiliyetinin bulunması özellikleri de dikkate alınır. (

3) Eğiticilerin öncelikli olarak Bakanlık içinden temin edilmesi esastır. İhtiyaç duyulması halinde üniversiteler dâhil, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından, özel kurum ve kuruluşlardan eğitici temin edilmesi ve özel kişilerden eğitici olarak yararlanılması yoluna da gidilebilir.

BEŞİNCİ BÖLÜM Eğitimin Yapılacağı Yer ve Süresi Eğitimin yapılacağı yer Madde 10- (1) Eğitimler, Eğitim Komisyonunca önerilecek ve Başkanlıkça uygun görülecek yer ve merkezlerde yapılır. Gerekli görüldüğü taktirde internet alt yapısı kullanılarak uzaktan eğitim yöntemiyle de eğitim yapılabilir.

(2) Başkanlıkça gerek görüldüğü takdirde, katılımcılara Bakanlığın denetimine tabi her türlü resmi ve özel kurum ve kuruluşta mahallinde gezi, gözlem, inceleme ve uygulama yaptırılabilir.

(3) Eğitim Merkezi olarak kullanılacak mahallerin fiziki ve teknik yeterlilik koşullarıyla ilgili olarak çıkabilecek problemler, uzaktan eğitimde internet altyapısında ve program kullanımlarında oluşabilecek teknik aksaklıklar Başkanlık kanalıyla ilgili teknik ve idari birimlerle koordinasyon içerisinde giderilir. Eğitimin süresi

Madde 11- (1) Eğitimin süresi, periyodu ve eğitim saatleri Başkanlıkça belirlenir. Aynı yıl içinde, aynı veya farklı katılımcıların iştirak edeceği, farklı seviyelerde birden fazla muhakkiklik eğitimi programı düzenlenebilir.

(2) Resmi mesai saatleri haricinde ve hafta sonlarında da eğitim programı düzenlenebilir.

(3) Eğitim faaliyetlerinde her bir ders saati 50 dakikadır. Katılımcılara ve eğiticilere her 50 dakikalık periyod sonrası 10 dakika dinlenme molası hakkı tanınır. Blok derslerde 90 dakikayı geçen eğitim yapılamaz. Gün boyu devam eden eğitimlerde katılımcılara ve eğiticilere öğle vaktinde en az 60 dakika dinlenme hakkı tanınır.

(4) Günlük eğitim süresi 1 ders saatinden az, 8 ders saatinden fazla olamaz.

(5) Eğitim sürelerinin tespitinde; eğitimle elde edilmek istenen sonuç, katılımcıların durumu, mevsimsel ve iklimsel koşullar, idarî ve malî mevzuatın sınırlayıcı hükümleri, dikkate alınır.

(6) Eğitimler, gerek görülmesi halinde uzaktan eğitim metotlarıyla internet alt yapısı kullanılarak verilebilir. Bu tür eğitimlerde katılımcıların ses ve görüntü açısından uzaktan eğitime imkân veren donanımlarla eğitime katılmaları mecburidir.

ALTINCI BÖLÜM

Katılımcı Sayıları ve Katılımcıların Belirlenmesi Katılımcı sayıları ve katılımcıların belirlenmesi

Madde 12 – (1) Katılımcılar azami 50’şer kişilik gruplar halinde eğitime tabi tutulur. İnternet alt yapısı kullanılarak yapılan uzaktan eğitimlerde bu sayı Başkanlıkça belirlenir. Grupların oluşturulmasında katılımcıların fiilen yaptıkları görev, eğitim durumları ve unvanları dikkate alınır. Homojen gruplara eğitim verilmesi konusunda gerekli tedbirler Eğitim Komisyonunca alınır.

(2) Muhakkiklik eğitimine katılacak personel, katılımcı personelin bağlı olduğu idari birimin uygun göreceği çalışanlar arasından, Eğitim Komisyonunca belirlenen ve Başkanlık kanalıyla talep edilen; fiili görev, unvan, eğitim vs. gibi kriterler de dikkate alınarak belirlenir.

(3) Muhakkiklik eğitimine katılması önerilen personel listesi, Başkanlığın talebi üzerine Bakanlığın merkez ve taşra birimlerince Başkanlığa iletilir. Başkanlığa iletilen listeler Eğitim Komisyonuna intikal ettirilir.

(4) Muhakkiklik Eğitim Programları, istenilen nitelikteki adaylar arasından ilgili birimlerce bildirilen aday taleplerinin toplanmasından sonra Başkanlıkça kesinleştirilir. Eğitim programı başlamadan en az 15 gün önce ilgili birimlere program içeriği ve yeri duyurulur.

YEDİNCİ BÖLÜM Eğitim Komisyonunun ve Eğiticilerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları Eğitim komisyonunun görev, yetki ve sorumlulukları

Madde 13- (1) Eğitim Komisyonu, muhakkiklik eğitimi verme yetkinliğine sahip en az beş Başmüfettişten teşkil olunur ve komisyon üyeleri Başkanlıkça belirlenir. Komisyon üyelerinden birisi Başkanlıkça Eğitim Komisyonu Başkanı ve Eğitim Sorumlusu olarak görevlendirilir.

(2) Eğitim Komisyonu, muhakkiklik eğitiminin planlamasını yapar ve güncel şartları dikkate alarak eğitimin içeriğini, süresini, yerini, zamanını, eğiticileri, ders materyallerini, eğitim yöntemini, teknik ihtiyaçları tespit ederek Başkanlığın onayına sunar. Eğitimin yapılacağı yer, eğitimde kullanılacak her türlü materyal ve eğitim için ihtiyaç duyulan diğer hususlar tespit edilerek gereği yapılmak üzere Eğitim Komisyonu tarafından Başkanlığa bildirilir.

(3) Eğitim Komisyonu tarafından; her asıl eğitici için, bir yedek eğitici tespit edilir. Asıl eğiticinin eğitim görevini ifa edememesi durumunda yedek eğitici asıl eğiticinin eğitim görevini tamamlar. Yedek eğiticinin de görev yapamayacak durumda olması halinde Eğitim Komisyonunun, mevcut eğiticiler arasından, uygun göreceği bir eğitici, programı tamamlar.

(4) Eğitim Komisyonu, eğiticiler vasıtasıyla doldurtulacak eğitime devam tutanakları üzerinden, katılımcıların eğitime fiilen iştirak edip etmediğini, derslere devam edip etmediğini kontrol eder. Bu yöndeki liste ve tutanak örnekleri Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanır. Eğitim Komisyonunun önereceği Başkanlığın uygun göreceği bir Başkanlık personeli tarafından eğitime katılım tutanaklarının takip ve muhafazası yapılır. Muhakkiklik eğitimi, uzaktan eğitim yoluyla internet altyapısı kullanılarak uygun bir program üzerinden yapılacaksa, katılımcıların eğitime aktif katılımı, eğitimde kullanılan ilgili programlar kullanılarak ve katılımcıların ekran görüntüleri alınarak tespit edilir.

(5) Eğitimin; etkin ve verimli, istenen amaçlara uygun olarak gerçekleşmesi için Eğitim Komisyonunca gerekli tedbirler alınır.

(6) Eğitim Komisyonu her eğitim sonrası eğitimi değerlendirir. Katılımcıların aldıkları eğitim hakkında yapmış oldukları öneriler gelecek eğitimlerde dikkate alınır. Gerekirse, eğitimin daha etkin ve verimli olması için; içerik, yöntem ve usul değişiklikleri Eğitim Komisyonunca tespit edilip Başkanlığın onayına sunulur.

(7) Eğitimin etkinlik ve verimliliğinin değerlendirilmesi için Eğitim Komisyonu tarafından yazılı veya sözlü anket yapılabilir. Anket usul ve yöntemleri ile içerikleri Eğitim Komisyonunca belirlenir. (8) Eğitim programları tamamlandığında, Eğitim Komisyonu tarafından tanzim olunacak bir Değerlendirme Raporu Başkanlığa sunulur.

Eğiticilerin görev, yetki ve sorumlulukları Madde 14 - (1) Eğiticiler; a) Başkanlıkça kendilerine verilen eğitim programını, eğitimin amacına uygun olarak katılımcılara aktarmak ve programı eksiksiz olarak tamamlamak,

İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası değerlendirme sonuçları İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası değerlendirme sonuçları

b) Eğitimle ilgili materyalleri hazırlamak ve eğitimden önce Eğitim Komisyonu kanalıyla Başkanlığa teslim etmek,

c) Eğitim esnasında etkili sunum ve aktarım tekniklerini, interaktif modern eğitim metotlarını uygulamak,

ç) Zorunlu sebeplerle eğitim faaliyetini icra edememeleri durumunda bu durumu ivedilikle Eğitim Komisyonu vasıtasıyla Başkanlığa bildirmek, Durumundadırlar.

(2) Eğiticiler, kendilerine verilen eğitim programının katılımcılara aktarılması sırasında, eğitim programının belli bir düzen içinde yürütülmesini temin ederler.

(3) Eğitimler, eğitim görevini aksatmamak şartıyla, eğiticilerin üzerlerindeki mevcut işlerle birlikte yürütülebilir.

(4) Eğiticiler, eğitimin etkin ve verimli bir şekilde icra edilmesine yönelik olarak; teklif ve görüşlerini yazılı olarak Eğitim Komisyonuna iletebilirler.

SEKİZİNCİ BÖLÜM Katılımcıların Sorumlulukları, Disiplin ve İzin Katılımcıların Sorumlulukları

Madde 15- (1) Muhakkiklik eğitimine katılanların, Eğitim Komisyonunca belirlenen şartları taşımaları gereklidir.

(2) Muhakkiklik eğitim programlarına katılması kararlaştırılan personel, eğitim faaliyetine katılmak zorunda olup, katılımcı personelin bağlı oldukları birim amirleri, söz konusu personelin muhakkiklik eğitime katılımını sağlamakla yükümlüdür.

(3) Kanuni mazeretleri olanlar dışında, eğitim faaliyetine katılmayanlar ve eğitim faaliyetlerini aksattıkları tutanaklarla tespit edilenler kendi disiplin amirlerine bildirilir.

(4) Muhakkiklik eğitime katılan personel, Eğitim Sorumlusunun bilgisi dâhilinde acil hallerde izin kullanabilir.

(5) Eğitim faaliyetine katılımcı olarak devam edenlere, eğitim süresinde amirleri tarafından muhakkiklik eğitimini aksatacak şekilde başka bir görev verilemez.

(6) Muhakkiklik Eğitimine katılanlar; a) Eğitimin başlayacağı gün ve saatte eğitim merkezinde hazır bulunmak, eğer eğitim uzaktan eğitim yoluyla verilecekse belirlenen gün ve saatte internet bağlantısını kurmak ve ilgili programa giriş yapmak,

b) Uzaktan eğitim yoluyla eğitime katılıyorlarsa, bilgisayar kameralarını açmak ve eğitime ilişkin elektronik kayıt işlemlerini daha önceden ilân edilecek prosedüre uygun olarak yaptırmak,

c) Eğitim saatlerine uymak ve derslere düzenli olarak katılmak,

ç) Eğitimi engelleyecek tutum ve davranışlarda bulunmamak,

d) Eğitim ile ilgili yapılması gereken etkinlikleri aksamaya meydan vermeden zamanında yapmak,

e) Eğitim merkezi veya eğitim yerinde belirlenen diğer kurallara uymak, Zorundadırlar.

(7) Eğitim esnasında; katılımcılar, eğitimi aksatacak, derslerin ve eğitimcilerin insicamını bozacak, diğer katılımcıları rahatsız edecek şekilde hareket edemezler. Eğitimi engelleyecek şekilde iletişim araçlarını kullanamazlar.

(8) Belirtilenen kurallara uymadıkları tespit edilenler hakkında gerekli işlemler kendi disiplin amirlerince yerine getirilir.

(9) Katılımcıların eğitim esnasında kullandıkları izin süresi, eğitim programının 1/3’ünü geçtiği takdirde, bu katılımcılara katılım belgesi verilmez. Ancak, Eğitim Sorumlusu tarafından uygun görüldüğü takdirde, daha sonraki emsal eğitimlerde, bu eksik eğitimler söz konusu katılımcılar tarafından tamamlanırsa, ilgili katılımcılara katılım belgesi verilebilir.

(10) Mazeretsiz, izinsiz, Eğitim Sorumlusunun bilgisi ve izni olmadan eğitim programının 1/3’ünden fazlasına katılmayan kişilere, katılım belgesi verilmez ve durum tevsik edici belgelerle birlikte katılımcının disiplin amirine gerekli disiplin işlemleri yapılmak üzere yazılı olarak bildirilir.

DOKUZUNCU BÖLÜM Muhakkiklik Eğitimine Katılanların Değerlendirilmesi Muhakkiklik eğitimine katılanların değerlendirilmesi

Madde 16- (1) Katılımcılara, eğitim süresi sonunda katılım şartlarını taşıdıkları taktirde Başkan veya yetkilendireceği Eğitim Sorumlusu tarafından imzalanmış bir katılım belgesi verilir.

(2) Başkanlıkça gerekli görüldüğü takdirde Sertifikalı Muhakkiklik Eğitimi de düzenlenebilir. Bu takdirde eğitim 04/02/2014 tarihli ve 28803 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliğine uygun olarak düzenlenir ve yürütülür.

ONUNCU BÖLÜM Mali Hükümler Eğitim Giderleri

Madde 17- (1) Muhakkiklik eğitimi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine ait giderler Başkanlık Bütçesinden karşılanır.

(2) Eğiticilere il dışı görevleri için Harcırah Kanunu hükümlerine göre gündelik, konaklama, yol bedeli ve ayrıca varsa eğitimin icrasıyla ilgili diğer zorunlu masrafları ödenir.

(3) Eğitime katılanların gündelik, konaklama ve yol bedelleri kendi kurum ve kuruluşlarınca Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödenir. Katılımcılara gündelik, konaklama ve yol bedeli haricinde ayrıca bir ödeme yapılmaz.

(4) Yönerge çerçevesinde ders vermek üzere görevlendirilen eğiticilere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 89. ve 176. maddeleri, Sağlık Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği’nin 39., 07/10/1994 tarihli ve 94/6192 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 20/12/1994 tarihli ve 22147 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan “Sağlık Bakanlığına Bağlı Her Derecedeki Eğitim ve Öğretim Kurumları ile Hizmet İçi Eğitim Kurs ve Seminerlerde Ücretle Okutulacak Ders Saatlerinin Sayısı, Ders Görevi Alacakların Nitelikleri ve Diğer Hususlara Dair Esaslara” istinaden eğitim ücreti ödenebilir. Hizmet Alımı Madde 18- (1) Eğitim faaliyetlerinin icrası sırasında hizmet alımı ihtiyacı hâsıl olduğu takdirde, 4734 sayılı Kanun çerçevesinde Başkanlıkça veya muhakkiklik eğitim hizmetini talep eden birim tarafından, hizmet alımı yoluna gidilebilir.

ONBİRİNCİ BÖLÜM

Çeşitli Hükümler Yıllık Plan Madde 19 - (1) Bakanlık Merkezi Hizmet İçi Eğitim Planı hazırlanırken, Muhakkiklik Eğitimi Programları da dikkate alınır.

ONİKİNCİ BÖLÜM Yürürlük ve Yürütme Yürürlük

Madde 20- (1) Bu yönerge, Bakan Onayını müteakip yürürlüğe girer.

Yürütme Madde 21- (1) Bu yönerge hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Editör: Ceren Yıldız