Bildirici'ye konuyla ilgili önceki gün Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı Nazan Aksaray tarafından ortaya atılan bu iddialar yöneltildi. Eskişehir'de 82 tane Aile Sağlık Merkezi ve 300'e yakın aile hekimi bulunduğunu aktaran Bildirici; Sağlık Bakanlığı tarafından birinci basamak sağlık hizmetlerine getirilen bu yeni yönetmeliğin ciddi bir gayret ürünü olduğunu dile getirdi. Aile hekimlerinin bu bağlamda değişen mevzuat ve ödeme mekanizmalarına karşı yaptıkları 3 günlük iş bırakma eylemine ilişkin ise Bildirici, şu ifadeleri kullandı:

"Elbette ki meslektaşlarımızla görüştük, kendilerini aradık. Ancak bu aramalarımız mevcut yönetmelikle ilgili meslektaşlarımızı bilgilendirmek yönündeydi. Bu sadece Eskişehir'e özgü bir şey değil. 81 ilde ilgililer, Halk Sağlığı Başkanlıkları, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri sorumlu hekimleri; aile hekimleriyle alakalı bu yeni gelişme için fikir alışverişinde bulundular. Ben de birçok meslektaşımla görüştüm. Benim bir yıldan beri aile hekimliği sistemine ne kadar değer ve kıymet verdiğimi, aile hekimleriyle ne kadar iletişime açık bir süreç yönettiğimi pek çok aile hekimi biliyor. Hatta Aile Hekimleri Derneği Başkanı da bu konuyu teyit edecektir.

 

Kamuda çifte maaşa sınırlama yürürlüğe giriyor Kamuda çifte maaşa sınırlama yürürlüğe giriyor

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Bir İlk Yaşandı

 

Benim Sağlık İl Müdürü olarak ilimizdeki 300'e yakın aile hekimini arayıp bilgi alışverişi yapmamda garipsenecek ne gibi bir durum olabilir? Hiç kimseyi arayıp konuşmamam daha mı doğru olurdu? Benim aile hekimlerini, makamımı kullanarak arayıp tehdit etmem gibi bir şey mümkün mü? Hangi aile hekimini tehdit etmişim, bir örneği var mı? Eğer örneği varsa çıkıp söylesinler. Biz aynı ekosistemin içinde birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunuyoruz. Böyle bir şey mümkün değil. Bunlar mesnetsiz, arka planı olmayan ve neye dayanılarak söylendiğini anlayamadığım şeyler. Ben her zaman meslektaşlarımın yanındayım."

Kaynak: rss