Tıbbi Sekreter  ve Röntgen Teknisyen Tutuklandı Tıbbi Sekreter ve Röntgen Teknisyen Tutuklandı

personel sağlık

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sağlık-Sen, hak ve emek mücadelesine aralıksız devam ediyor. Sorunları her platformda gündeme taşıyan Sağlık-Sen, son 2 yılda yemek ücretlerinden idari izinlere, geçici görevlendirmelerden aşı reddine, gece çalışma tazminatından yarı zamanlı çalışmaya kadar 47 farklı konuda ilgili bakanlıklara yazılı başvuru yaptı. 

Sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştiren Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi, sorunların çözüme kavuşması için her platformda mücadelesini sürdürüyor. 

Çalışanların özlük ve mali haklarının iyileştirilmesine yönelik ziyaretlerin yanı sıra bakanlıklara yazılı başvuru da yapan Sağlık-Sen Yönetimi, böylelikle taleplere dikkat çekerek, sorunları gündemde tutuyor. 

Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile YÖK olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara sorunları ileten Sağlık-Sen, son 2 yılda 47 farklı konu için yazılı başvuru yaptı. 

Sağlık lisansiyerlerinin taban ödeme katsayıları, kamu çalışanlarının kurumlar arası geçici görevlendirilmesi, YÖK Ek Ödeme Yönetmeliği, süt izni bitimine müteakip gece nöbeti verilebilmesi, 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının teşvik ek ödemeleri, Hastalık Yönetim Platformu Uygulaması, 112 çalışanlarının yemek ücretinin artırılması, gece çalışma tazminatı, yarı zamanlı çalışma, deprem tazminatı ödenmesi ve idari izinler olmak üzere pek çok konuyu ilgili kurumlara taşıyan Sağlık-Sen, aynı zamanda sorunlara yönelik çözüm önerileri sundu. 

Cumhurbaşkanlığı’na 3, Sağlık Bakanlığı’na 5, Çalışma Bakanlığı’na 6, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne 20 konuda yazılı başvuru yapan Sağlık-Sen, konuların takipçisi olup, sorunlar çözüme ulaşana kadar mücadelesini sürdürüyor.