1982 yılında çıkarılan ve hastanelerin yönetimini, sağlık hizmetinin uygulama esasları ile personel görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’ni gündeme alan Sağlık-Sen çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Yönetmeliğin revize edilmesi ve tüm yönleriyle güncel hale gelmesi için uzman isimlerle çalışmalar yürüten Sağlık-Sen, bu konuda ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ile Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, SASAM Hekim Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, sağlık tesisi yöneticileri ve alanında uzman akademisyenler katıldı.
Katılımcılar toplantıda Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nin revize edilmesi için çalışma yapılması üzerinde durdu. Toplantıda yönetmeliğin ilk 5 maddesi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Genel Başkan Doğan: Yönetmelik Hem Çalışanlar Hem de Hizmet Açısından Verimli Hale Gelmeli
Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’ni tüm yönleriyle ele almak istediklerini söyledi.
Yönetmeliğin dönemin ihtiyaçlarını karşılamadığını kaydeden Doğan, "Yönetmelik artık sağlık tesislerimizin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu yüzden biz bu yönetmeliğin hem çalışanlar açısından hem de hizmet açısından daha verimli hale gelmesini istiyoruz. Uzman ekibimiz ve akademisyenlerimizle yönetmeliğin revize edilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yönetmelikte yer alan 197 maddeyi ele alacak ve bugünün şartlarına uygun hale getireceğiz. Hazırladığımız yönetmelik taslağını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.
Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: İşlevini Yitirmiş Maddeleri Revize Edeceğiz
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu da, "İlk toplantıda mevcut yönetmelikte düzenleme yaparak çalışmaları sürdüreceğimize karar vermiştik. Bu toplantıda yönetmeliğin ilk 5 maddesi üzerinde duracağız. Nelerin eklenip, nelerin çıkarılması gerektiği üzerinde duracağız. İşlevini yitirmiş maddeleri revize edecek, eksiklikleri tespit ederek yeni maddeler oluşturacak ve neticede daha işlevsel yeni bir Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği taslağı ortaya koyacağız" dedi.