Soruşturma sonucunda doktora, hastaneye gelen diğer hastalarında kendilerinin videosunu çekeceği endişesi taşıyacağı gerekçesiyle başka bir hastaneye tayin edilmişti. 

Söz konusu tayin işleminin iptali için Türk Sağlık Sen tarafından dava açılmıştı. 

Davayı görüşen Samsun 3. İdare Mahkemesi verdiği kararda başka bir hastaneye tayinin idarenin doktorun hastaneye gelecek diğer hastalarında videosunu paylaşma ihtimali nedeniyle verildiğine dikkat çekti. 

Mahkeme kararında, idarenin bu yaklaşımının varsayımsal bir temele dayandığı ve doktorun sosyal medya paylaşımı nedeniyle kurumun yıpranması, hizmetin aksaması veya verim alınamamasına ilişkin idarece somut bir argüman ortaya konulmadığına dikkat çekildi. 

Mahkeme tarafından naklen atama işlemlerinde amacın kamu hizmetinin sağlıklı işlemesi ve kamu görevlisinin yıpranmadan daha verimli görev yapacağı bir yerde çalışması olduğu hatırlatıldı. 

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Koordinatör Atamalarını İnceler Mi Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Koordinatör Atamalarını İnceler Mi

Doktorun başka bir hastaneye atanması ile ilgili işlemde hukuka ve mevzuata uyarlılık bulunmadığına hükmedildi. Söz konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. 

Mahkeme kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ İdareler kurum değişikliğini, geçici görevlendirmeleri bir baskı veya ceza olarak kullanamazlar. Bu tür işlemlerde esas olan kamu yararıdır. Mahkemede bu hususu vurgulamıştır. Doktorumuzun hastanın onayıyla yaptığı paylaşıma idarenin haksız cezası yargıdan dönmüştür. Umarız idareler bu tür soruşturmalarda gerekli değerlendirmeleri mevzuat ve hukuk çevresinde yaparlar. Her soruşturmayı bir cezaya çevirme gayretinde olmazlar.” dedi.


 

Kaynak: rss