Sendikaların bu konuyu hala çözemedikleri gerekçesiyle istifaların arttığı ifade ediliyor. Özellikle büyük sendikalar AYM Kararından sorumlu tutuluyor.

7. Dönem Toplu Sözleşme metninde yer alan;

İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner “yenidoğan çetesi” hakkında açıklama yaptı İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner “yenidoğan çetesi” hakkında açıklama yaptı

"Toplu sözleşme ikramiyesi
MADDE 22- (1) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinin;
a) Birinci fıkrasında yer alan "ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık veya ücretleri ile birlikte 750 gösterge" ibaresi "aylık veya ücretleriyle birlikte aylık 250 gösterge" şeklinde,
b) İkinci fıkrasında yer alan "ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık" ibaresi "aylık" şeklinde,
uygulanır.
(2) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinde öngörülen toplu sözleşme ikramiyesi 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödenir." hükmü gereğince 707*0,907796 = 641,81 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesi Anayasa Mahkmesi kararı sonrasında kesilmiştir.

Bu durum Anayasa mahkemesi tarafından verilen kararla birlikte kamu görevlileri sendikalarına üye olan toplam 2 milyon 251 bin 330 kamu çalışanı, her ay almakta olduğu 641,81 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesinden etmiştir.

Büyük sendikaların açgözlü davranarak küçük sendikaların aleyhine yaptırmış oldukları kanun düzenlemesinin AYM tarafından iptal edilmesi büyük sendikalardan istifaları beraberinde getirmiştir. Memur sendikalarının üye aidatlarında düşüşe gitmemesinin de bu durumda etkili olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: rss