Diyarbakır’da 50 yıldır tıp hekimleri tarafından yönetilen Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne geçtiğimiz aylarda edebiyatçı Kamuran Eronat atandı. Eronat’ın atanması Diyarbakır’da ‘Tıp Fakültesi olan üniversiteye edebiyatçı rektör atandı’ tartışmalarına neden oldu.
AmidaHaber'in haberine göre Dicle Üniversitesi’nin ‘edebiyatçı rektörü’ Kamuran Eronat, üniversite hastanesinin acil bölümünde tartışmaya yaratacak bir karara imza attı.
TORPİL İDDİALARI GÜNDEME GELDİ
Üniversite hastanesinin acil bölümüne Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nurullah Peker, sorumlu başhekim yardımcısı olarak atandı. Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve yataklı hizmetler mevzuatına göre; acilde, uzman var ise sorumlu başhekim yardımcısı olarak atanması gerekirken, rektörlük söz konusu mevzuatın hükümlerini es geçti. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Acili Bölümü’nde 8 acil uzmanı görev yapıyor. Rektörlüğün 8 acil uzmanından biri yerine kadın doğum uzmanını tercih etmesi ‘torpil’ iddialarını gündeme getirdi.
Mardin'de, Diyarbakır'da ve daha birçok araştırma hastanesini acil uzmanı yönetiyor. Acil uzmanının yetersiz olduğu istisna birkaç hastane dışında benzeri görülmemiş bir uygulama bölgeye hizmet veren Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde hayata geçirildi.
Diyarbakır'ın en büyük hastanelerinden biri olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimi acil uzmanı olmasına rağmen yine de acilinden sorumlu başhekim yardımcılığını acil uzmanı yürütüyor.
AKIL: İDARİ İŞLER İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ
Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl şu açıklamayı yaptı: “Hocamız daha çok idari işleri yürütmek için görevlendirildi. İşleyişte bir problem olursa onu çözmek için bu göreve getirildi. İdarenin çalışabileceği kişileri tercih etmesi normal. 240 öğretim üyemiz var. Her bölümünden hocalarımız görevlendiriyor” dedi.
TEK UZMAN DEKAN OLDU
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ‘isabetsiz’ atamalar bununla da bitmiyor. Yapılan atamalar nedeniyle hem tıp eğitimi alan öğrenciler, hem de hastalar mağdur oluyor. Hastanenin Yenidoğan Ünitesi’nden sorumlu Prof. Dr. Sabahattin Ertuğrul, bir süre önce Tıp Fakültesi Dekanı olarak atandı. Ertuğrul’un dekan olması ile 50'nin üzerinde kuvöze sahip ve bölgenin en büyük yenidoğan ünitesi uzmansız kaldı. Tedavilerin, asistan hekimler tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
ENDOKRİNDEN DEKAN YARDIMCILIĞINA
Benzer bir atama da, Endokrin Kliniği’nden yapıldı. Klinikte görevli Doç. Dr. Zafer Pekkolay, Tıp Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak görevlendirildi. 2 öğretim üyesinden biri özel muayenehane izni olduğu belirtirken diğerinin ise dekan yardımcısı olarak görevlendirmenin endokrin kliniğindeki tedavi hizmetlerini aksattığı, asistan ve öğrenci eğitimlerini sekteye uğrattığı belirtildi.
(ALINTI)