Diyarbakır’da hayat kurtaran ambulans sürücülerine verilen hız cezaları tepkiye neden olurken, Sağlık Müdürlüğü ile sendika başkanının sessizliği dikkat çekti.
AMİDA HABER - Nüfusu iki milyona dayanan ve bölgenin en büyük kentlerinden olan Diyarbakır’da 19 kamu hastanesi ile 9 özel hastane bulunuyor. 28 hastanenin bulunduğu yaklaşık 2 milyonluk kentte acil yardım ambulans sayısı ise 115. Ortalama 500 kişinin ambulanslarla kaldırıldığı hastanelere her gün on binlerce vatandaş gidiyor.

Trafik cezaları arttı

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan aramaların ardından yönlendirilen ambulanslar hayat kurtarmaya devam ederken, Diyarbakır’da son günlerde ambulans sürücülerine kesilen trafik cezaları tepkiye neden oldu.

‘Sendika duruma el atmalı’

İsmini vermek istemeyen bir ambulans şoförü, “Acil durumlar dışında belirlenen hız limitini aşmamaya çalışıyoruz. Ancak bazen acil hastalar olduğu zaman mecbur kalıp hız yapmak zorunda kalıyoruz. Dakikalarla savaşırken o an ceza aklımıza gelmiyor. Ancak son günlerde ceza sayısı arttı. Birçok ambulans şoförü arkadaşım bu durumdan dolayı çok mağdur. Hız yapsak bir dert yapmazsak bir dert. Sağlık Müdürlüğü ve Sendikanın bu duruma acil bir çözüm bulması lazım. Bizler hayat kurtarmaya giderken aklımızda trafik cezası olmasını istemiyoruz” dedi.

‘Cezalar iptal edilsin’

Cezaların iptal edilmesi gerektiğini belirten ambulans şoförü, “Sendika ile Sağlık müdürlüğü bu durumu Emniyet Müdürlüğüne bildirmeli. Trafikte geçiş üstünlüğümüz var, hız yada kırmızı ışık ihlalini keyfi yapmıyoruz. Artık maaşımızın büyük bölümü cezaları gidiyor. Ekonominin durumu ortada” şeklinde konuştu.

Kredi kartı kullanıcılarına 'para puan' uyarısı: 31 Aralık son Kredi kartı kullanıcılarına 'para puan' uyarısı: 31 Aralık son

Editör: Sercan Yılmaz