Hemşirelik Mesleğine İnovatif Yaklaşımlar Çalıştayı’nın Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Çalıştaydan çıkan sonuçların kağıtta kalmaması ve icraata geçmesi için çaba göstereceğiz. Kamuoyu oluşturmak için birlikteliğe önem veriyoruz. Gayemiz hemşirelerimizin ekonomik ve özlük haklarını daha ileriye taşımak, mesleki saygınlıklarını geri kazandırmak. Bunun için de yeni bir Hemşirelik Kanunu’nun çıkmasını istiyoruz” dedi.

Sağlık-Sen tarafından 14 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen Hemşirelik Mesleğine İnovatif Yaklaşımlar Çalıştayı’nın Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda, çalıştayda oluşturulan 7 masada tartışılıp belirlenen sorun ve taleplerden hazırlanan raporlar sunularak, fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş, Hemşirelik Eğitimi Derneği (HEMED)’ni temsilen Doç. Dr. Gülten Koç ve Fatoş Korkmaz ile akademisyen hemşirelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sağlık Sen: Başhemşire ile birlikte üye topladığımız asılsız ve yalan Sağlık Sen: Başhemşire ile birlikte üye topladığımız asılsız ve yalan

“Sarf Ettiğimiz Çaba ve Mücadele Hemşirelerimize Verdiğimiz Önemi Gösteriyor”

Yaptıkları çalıştay sonrası sahadan çok olumlu dönüşler aldıklarını anlatan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen olarak mesleki çalışmaları ön plana çıkarmak istediklerini anlattı. Tüm meslek gruplarından kendileri hakkında da çalışma yapılmasına yönelik talepler gelmeye başladığını dile getiren Doğan, “Çalıştaydan çıkan sonuçların kağıtta kalmaması ve icraata geçmesi için çaba göstereceğiz. Kamuoyu oluşturmak için birlikteliğe önem veriyoruz. Gayemiz hemşirelerimizin ekonomik ve özlük haklarını daha ileriye taşımak, mesleki saygınlıklarını geri kazandırmak. Bunun için de yeni bir Hemşirelik Kanunu’nun çıkmasını istiyoruz” dedi.

Hemşirelere büyük önem verdiklerini kaydeden Doğan, hemşirelerin her türlü sorununa çözüm bulmak istediklerini söyledi. Bunun için ilgili tüm yetkililerle görüşerek, sorunları çözmek için mücadele ettiklerini anlatan Doğan, “Çeşitli nedenler yüzünden İstanbul’dan 2023 yılında 7 bin hemşire başka illere tayin istemiş. Biz çalışanlarımızın tüm sorunlarına çözüm bulmak istiyoruz. Bunun içinde ilgili tüm kurum ve kuruşlar ile yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Öte yandan da zaten gerek Sağlık Bakanlığı gerek Çalışma Bakanlığı gerekse Maliye Bakanlığı ile görüşüyor, hemşirelerimizin sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturmak için çaba sarf ediyoruz. Sarf ettiğimiz çaba ve mücadele de zaten hemşirelerimize verdiğimiz önemi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Çalıştayı Değerlendirme Toplantısıyla Ete Kemiğe Dönüştürmüş Olacağız

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ise, değerli fikirlerin ortaya çıktığı Hemşirelik Mesleğine İnovatif Yaklaşımlar Çalıştayı’nın sonuçlarının rapor haline getirileceği bu Değerlendirme Toplantısı’nı kıymetli bulduklarını söyledi. Irgatoğlu, “Hemşirelik mesleğinin tüm boyutlarıyla tartışıldığı çalıştayı değerlendirme toplantısıyla ete kemiğe dönüştürmüş olacağız. Aynı zamanda kamuoyu ile paylaşacağımız bir değer ortaya koyacağız. Tartışacağız, fikir alışverişi yapacağız, değerlendirmelerde bulunacağız. Emek verdiğiniz için, çalıştaya önem verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: Sercan Yılmaz