Gaziantep İl sağlık müdürü Dr.Beytullah Şahin  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanemizde zehirlenen hastane personellerimizi ziyarette bulundum. Tedavi gören sağlık personellerimizin genel durumları çok şükür iyi olduğu için sağlık personellerimizin hepsi taburcu oldu." dedi 

Doktor Ersin Arslan Mücahitler Hastanesi ve Yavuzeli İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları 4 Temmuzda  yedikleri yemekten zehirlendi ve çalıştıkları hastanelerin acil servisinde tedavi altına alındı. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, 61 kişinin rahatsızlandığını ve tedavi altına alındığını açıkladı.

 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antep Şubesi Eşbaşkanı Yılmaz Sucu, zehirlenenlerin sayısının İl Sağlık Müdürlüğü'nün verdiği rakamlardan çok daha fazla olduğunu söyledi. Sucu, "Dün akşam yemeği yiyen herkes rahatsız olmuş ama herkeste aynı etki görülmemiş. Hastaneye başvuranlar, biraz daha kötü etkilenenler. Daha hafif semptomlarla atlatanlar var. Ama yemekten etkilenenlerin sayısı verilen rakamlardan çok daha fazla" dedi.

'YEMEKLER SAĞLIKSIZ, BÖCEK ÇIKTIĞI OLUYOR'

Birçok sağlık çalışanının hastane yemelerinden şikayetçi olduğunu anlatan Sucu, "Sağlık emekçilerinin hastane yemeklerinin sağlıksız olduğu yönünde şikayetleri var. Yemeklerden böcek falan çıktığı oluyor bazen. Yemekler erken saatlerde yapıldığı için bekletiliyor. Bu da özellikle sıcak havalarda bakteri oluşumu anlamına geliyor. Buna benzer birçok şikayet var. Bunlar tutanak altına alınıyor sadece. Ancak hiç bir yaptırımı yok" dedi.

 

'GEREKLİ DENETİMLER YAPILMIYOR'

HEP SEN Antep Şube Başkanı Ayşe Kılınç da hastanelere gelen yemeklerin gerekli denetimlerden geçmediğini dile getirdi. Kılınç, "Sağlık çalışanlarının yediği yemeklerin diyetisyen ve müdür yardımcısından oluşan bir kurul tarafından her gün tadılması ve kalite kontrolünün yapılması gerekir. Dün yaşanan zehirlenme olayı denetimlerin sağlıklı yapılmadığını bize gösteriyor. 61 meslektaşımız hizmet verirken yediği yemekten zehirlenmiştir. Bu durumun sorumluları mutlaka soruşturulmalıdır" diye konuştu.

'HASTALAR DA AYNI YEMEĞİ YİYOR'

Sağlık çalışanlarının zor şartlarda hizmet verdiğini dile getiren Kılınç, "Sağlık çalışanları sağlıkta şiddet ile mücadele ederken emeğinin karşılığını da maddi olarak alamıyor. Öğle ve akşam yemek parasını karşılayamıyor. Saatliği 94 TL olan mesai ücreti çok düşük olduğu için hastane yemeğini yemek zorunda kalıyor. Kaldı ki hastalar da aynı yemeği yiyor. İyileşmek için geldiği hastanede daha farklı sağlık sorunları ile karşılaşıyorlar" diye konuştu.

 

İNCELEME BAŞLATILDI

Gaziantep  İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin, "Yemeğin yapıldığı yerle ilgili hem Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hem Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerimiz numune alımı işlemlerine başladılar. Onunla ilgili çalışmalar da ayrıca yürütülüyor" dedi.

Kanunsuz emri yerine getiren memurun sorumluluğu Kanunsuz emri yerine getiren memurun sorumluluğu


 

Kaynak: rss