Aykut Kaya, bir ilde sağlık hizmetlerinin verimli ve nitelikli verilebilmesi için en başta iyi bir il sağlık müdürüne ve ekibine ihtiyaç olduğunu kaydetti. Aykut Kaya, “Antalya'da son 2 senede 3 il sağlık müdürü göreve getirilmiştir. Yeni gelen il sağlık müdürünün her şeye adapte olması, bütün sistemini oturtması uzun bir süre almaktadır. Sağlık çalışanları sürekli değişen iş ve işleyiş biçimi yüzünden performans ve motivasyon kaybı yaşarken, hastaların aldığı hizmet de sekteye uğramaktadır. Yeni yapılan hastane projeleri var, yönetilmesi gereken ciddi bir organizasyon ve bütçe var ama biz bu olayları yönetecek kişiyi devamlı değiştiriyoruz. Peki bu mantıkla Antalyamız sağlıkta nasıl iyi olacak? Devlet yönetimindeki istikrar, kurumsallaşma ve göreve gelen kişilerin uzun süreler iş başında kalması ile doğru orantılıdır. İlçelerde de durum sıkıntılı. Konyaaltı, Kepez, Elmalı, Aksu'da ilçe sağlık müdürü yok. Şu anda Kepez, Demre ve Gazipaşa devlet hastanelerinde başhekim de yok" dedi.
AĞIZ-DİŞ HASTANELERİ YETERSİZ
Mevcut ağız-diş hastanelerinin yeterli gelmediğini vurgulayan Kaya, “3-4 ay sonrasına randevu verildiğini biliyoruz. Vatandaşımız 3 ay diş ağrısı mı çeksin? Vatandaşımız randevu tarihlerinin uzun olmasından dolayı ASM'lere gidiyor, orada da ağrı kesicilerle anlık çözümler bulunmaya çalışılıyor" yorumunda bulundu.
“Bütün jeoloji ve inşaat mühendislerini getirsek bir hastane nereye yapılamaz desek, ilk gösterecekleri yere siz yeni Manavgat Devlet Hastanesi'ni yapmaya başladınız" diyen Aykut Kaya, “Zemin sıvılaşmasının olduğu bu yerde, inşaat sağlıklı bir şekilde ilerlememektedir. Temelini 2023 mayıs ayında attınız, hala birinci katı göremedik. Aynı dönem veya sonraki tarihlerde temelleri atılan hastaneler kat kat yükselirken yeni Manavgat Devlet Hastanesi'nde neden ilerleme yok? Milyonlarca dolar bütçesi olan bu projede bu hatalara nasıl düşülüyor, akıl alacak gibi değil" dedi.
BATI İLÇELERİ İÇİN TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE
Milletvekili, Kaya, şöyle devam etti:
“Kaş'ta bir vatandaşımız kalp krizi geçirse, Antalya'ya gelmesi 2-3 saat sürecektir. Çünkü batı ilçelerimizde bir anjiyo merkezi yok. Bu tür durumlarda, 1 saniyenin bile önemi var. Yine batı ilçelerimizdeki kanser hastalarımız tedavi olmak için Antalya'ya gelmek zorunda kalıyor. Zaten ciddi bir hastalıkla mücadele eden bu vatandaşlarımız daha çok yıpranmaktadır. Batı ilçelerimizin merkez noktasında tam teşekküllü, özellikli bölümleri de içeren bir hastane yapılmasıyla vatandaşlarımız yerinde hizmet alma konforuna sahip olacaktır."
Antalya ve ilçelerindeki yoğun bakım yatak sayısının yetersizliğine dikkati çeken Kaya, “Her gün onlarca hastamız acillerde yoğun bakım yatağı beklemektedir. Bu beklemeleri azaltmak için, projelendirdiğiniz ve yapımına devam ettiğiniz hastaneleri lütfen bir an önce bitirin" çağrısında bulundu.