Gündem

Ameliyathanede Kriz Çıktı !

İzmir'in en büyük kamu hastanelerinden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde kriz çıktı !

Eğitimdeyken ameliyathaneye çağrılan hemşire ile cerrah arasında tartışma yaşandı. Ameliyatı yapacak Prof.Dr. F.’nin hemşirenin üzerine yürüdüğü öne sürülürken, hastane yönetiminin hemşirenin görev yerini değiştirmesi ve Ameliyathane Sorumlu Hemşiresini görevden alması tepkilere yol açtı. 

Hastane bahçesinde bir araya gelen GEnel Sağlık İş, SES İzmir 1 No’lu Şube ve HEP-SEN İzmir sendikalarının yönetici ve üyeleri, son yaşanan olayda aldıkları tavır ve icraatları nedeniyle Hastane Başhekimliği ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerini protesto etti. 

OHAL mi var izin alamıyoruz ? 

Hastane çalışanları, “Hastane yönetimi bize iş yoğunluğu nedeniyle yıllık izin vermiyor. OHAL mi var, savaş mı çıktı ? bizim haberimiz yok” diyerek tepkilerini dile getirdi. Kardiyoloji servisinde görevli bir hemşire üç yaşında bir çocuğunu yoğun nöbetteler nedeniyle göremediğini belirterek, “Ayda 11 nöbet tutuyoruz, çocuğumuzu göremez oldum. Bu çileye artık bir son verilsin” diyerek tepkisini dile getirdi.

İKÇÜ'deki Sorunları 

Devletin memuru aylardır yıllık izin hakkından mahrum bırakılmaktadır,

Her ay başta şehir hastanesi olmak üzere görevlendirmelerin sonu gelmemiştir,

Görevlendirme bitişinde kurumda ayrıldığı klinikte çalışma şansı bulunmamaktadır,

Kaliteden söz edilen kurumda 27 hastaya 1 sağlık emekçisi hizmet vermek zorunda bırakılmaktadır

İl içi koordinasyonsuzluğun faturası servislerde entübe hasta bakmak zorunda bırakılan sağlık emekçisine kesilmektedir,

Acillerde, ameliyathanelerde dur durak bilmeden binlerce hastaya hizmet veren bizlere ödül olarak evlerimize icra gönderilmiştir,

Bu karmaşaların içerisinde fedakarlık gösteren sağlık emekçilerinin üzerine yürünerek baskıyla görevlerinden alınmıştır.

Bizler aldığı ücretle vicdanı arasına sıkıştırılan, ne yazık ki ne bugüne ne de yarına umutla bakabilen, ailelerinden, sevdiklerinden uzakta hizmet üretmek zorunda bırakılan sağlık profesyonelleriyiz. Arkamda duran şu koca bina dört duvardan ibaret değildir. Bu kurum hekimiyle, hemşiresiyle, ebesiyle, teknikeriyle, temizlikçisiyle ve hastasıyla Türk Milletinin kendi yuvasıdır.  Herhangi bir sermayedara bağlı olmayan bu devlet kurumu bir şahış şirketi değildir.  Öyleyse soruyoruz Birim sorumluları her yeni yönetimle birlikte sebepsiz yere neden değiştiriliyor. Neden insanların hizmet ürettiği görev yerleri  bir anda değiştirilebiliyor? ( Alper Temiz-Son Mühür)