Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanları, artan iş yükü, mobbing ve yetersiz hastane koşulları nedeniyle poliklinik hizmetlerini durdurma kararı aldı. Hekim Birliği Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Kemal Noyan'ın verdiği bilgilere göre, hastanede 80 gebe kadına sadece bir hekimin bakmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Başkan Noyan, hastane koşullarının gün geçtikçe kötüleştiğini ve bu durumun hekimler arasında istifa sayısının artmasına yol açtığını belirtti. Amida Haber'in aktardığına göre, Noyan, "Hastanenin fiziksel koşulları yetersiz. Servis odalarının azlığı ve hastaların saatlerce sedyede beklemek zorunda kalması, doğum için kadınların refakatçi koltuklarında bekletilmesi, tedavi süreçleri tamamlanmadan hastaların taburcu edilmesi gibi durumlar yaşanıyor," dedi.

Ayrıca, hasta yoğunluğu nedeniyle hekimlerin muayene sürelerinin 10 dakikadan 5 dakikaya düşürüldüğünü vurgulayan Noyan, bu koşullar altında verilen hizmetin risk oranlarını artırdığını ve kadın ile çocuk ölümleri için büyük riskler oluşturduğunu ifade etti. İki uzman yandal hekimin bir hafta içinde istifa ettiğini belirten Noyan, "Ülkemizde, bazı Afrika ülkelerine sunulan sağlık hizmetinden daha kötü koşullarda çalışıyoruz. Eylemimizin amacı, bilimsel sınırlar içinde kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır," şeklinde konuştu.

Eylem sırasında anonim kalmayı tercih eden bir kadın doğum uzmanı ise servis katlarının birleştirilmesi ve acil servisle jinekolojik müdahale servislerinin birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan aşırı yoğunluğun, anne ve bebek ölümlerini artırabilecek çalışma koşulları yarattığını dile getirdi.

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüyor ve düşmeye devam edecek Bakan Şimşek: Enflasyon düşüyor ve düşmeye devam edecek

Kaynak: rss