İzmir’in Buca ilçesinde Servet Polat (60), kızı ve torunuyla birlikte yediği kumpirden zehirlendiği iddiasıyla hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, işletme sahibi N.D. tutuklandı. Yapılan incelemelerde işletmedeki yiyeceklerde salmonella virüsü tespit edildi.
Facia, 28 Aralık'ta Buca ilçesi Efeler Mahallesi’nde bulunan bir işletmede meydana geldi. Servet Polat, kızı Bahar Zeyrek ve 11 yaşındaki torunu Gökhan Zeyrek ile birlikte kumpir yedikten sonra rahatsızlandı. Kusma ve ishal şikayetleri nedeniyle aile, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Ancak Servet Polat, 30 Aralık günü saat 04.00’te evinde ölü bulundu.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş yeri sahibi N.D., “taksirle öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Servet Polat’ın ölümü dışında, aynı işletmeden kumpir yedikten sonra rahatsızlandığını belirten 4 kişi daha hastaneye başvurdu. Bu kişiler tedavi sonrası polis merkezine giderek işletme hakkında şikayette bulundu.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, iş yerindeki gıda maddelerinden numuneler aldı. Yapılan ilk incelemede, gıda maddelerinde salmonella virüsü bulunduğu ortaya çıktı.
Salmonella Nedir?
Salmonella, genellikle yiyecek ve içecekler yoluyla bulaşan bir bakteri olup ciddi mide-bağırsak enfeksiyonlarına yol açabilir. Özellikle gıda hijyenine dikkat edilmediği durumlarda yaygın olarak görülür ve zehirlenmelere neden olabilir.