Sendika

2024 Temmuz Ayı İşçi ve Sendika Üye İstatistikleri Yayımlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, 2024 Temmuz ayı işkollarındaki işçi sayıları ve sendikalı üye sayılarına ilişkin istatistikler Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Sendikalar ve Toplu iş sözleşmeleri gereğince işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2024 Temmuz ayı istatistikleri hakkında tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca, işkollarındaki işçi sayıları ve sendikalı üyelerin yer aldığı tebliğ  Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda çeşitli iş kollarındaki çalışan sayısı ve Temmuz ayı içindeki sendikalı üyelerin bulunduğu bilgiler paylaşıldı.

ı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre, 16 milyon 973 bin 61 işçiden yüzde 14.80'ine denk gelen 2 milyon 512 bin 33 işçinin sendikaya üyeliği bulunuyor. Bu veri, işçilerin yüzde 85’inin herhangi bir sendikaya üye olmadığını gösteriyor.

En fazla üyeliğe sahip Türk Metal Sendikası oldu

Üye sayılarına bakıldığında Türk Metal Sendikası 295 bin 192 üye ile en fazla işçiye sahip sendika olurken, onu 275 bin 317 üye ile Hizmet-İş, 211 bin 657 ile Öz Sağlık İş takip etti.

Resmi Gazete için Tıklayınız